banner

Når IT strategien gør ondt.

I mange danske virksomheder er IT strategien enten fokuseret på teknologivalg, eller også bruges den til at definere hvilke projekter IT afdelingen vil prioritere i det kommende år. I stedet for at være et middel, bliver den et mål i sig selv – den findes fordi forretningen kræver at den findes.

IT strategien er broen mellem forretning og IT afdelingen, og hvis broen ikke er ordentligt funderet opleves der hurtigt problemer i samarbejdet mellem forretning og IT.

Medarbejderne i IT afdelingen vil ofte opleve frustrationer over ikke at blive værdsat, projekter med en god business case bliver aldrig godkendt osv. Forretningens ledelse vil på den anden side opfatte IT afdelingen som et costcenter der skal presses mest muligt ud af, og ser ikke IT som en værdiskabende aktivitet.

En IT strategi skal udvikles med udgangspunkt i forretningens strategi og skal i et enkelt sprog forklare hvordan IT afdelingen opfatter aktiviteterne i forretningen – og hvordan anvendelsen af IT skal støtte op om disse aktiviteter.

Dermed kommer IT strategien til at levere værdi på to fronter:

  • Processen med at skrive IT strategien er den bedst tænkelige mulighed for at starte en dialog med forretningen, på deres præmisser...
  • Produktet af IT strategien gør det meget tydeligt hvilken værdi IT afdelingen leverer, og dermed også hvilke services der er de vigtigste – og IT strategien bliver den forståelsesramme større beslutninger baseres på.
IT Strategien er således fundamentet for at IT afdelingens ydelser virkelig bliver til konkurrencefordele – et value center i stedet for et cost center.

Hvis du er gået i stå med din IT strategi, kan vi hjælpe dig videre – vi har både erfaringen og skabelonerne, så arbejdet bliver pragmatisk og målrettet.

Nærhed og tilgængelighed

figur

Vore kunder er det absolut vigtigste aktiv i forretningen. Derfor er nærhed til vore kunder både før, under og efter handlen en naturlig del af vores service uanset om der er tale om langvarige projekter, løbende licensstyring eller simple hardware leverancer! Når uheldet er ude skal der reageres hurtigt. Derfor er det en selvfølgelighed, at vi har en høj tilgængelighed samt en hurtig respons. Således sikrer vi effektiv problemløsning og øget kundetilfredshed – og i bund og grund er det jo det det handler om!
VMware partner logo       HP Partner logo       mennomaat BPMark print base       LenovoBusinessPartner
VALit ApS -  Klostergårdsvej 36 - 4000 Roskilde - Telefon: 4141 2121 - Mail: salg@valit.dk
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.